6 Nap a Toszkán Tengerparton

Firenze - Siena - San Gimignano - Pisa - Luca

114 900 Ft -tól
Toszkána sokak szerint Olaszország legszebb vidéke. Az Appeninek és a Ligur-tenger által közrefogott terület a chianti bor és az olívaolaj hazája. Mindenkit rabul ejt az örökzöld növényzettel, szőlőültetvényekkel tarkított dimbes-dombos táj.

Utazás

Utazás modern autóbuszokkal.

Szállás

Középkategóriájú szállások:

5 éjszaka a Toszkán tengerparton
Viareggio közelében
Elhelyezés 2 ágyas szobákban

Ellátás

Az utazás teljes ideje alatt biztosítjuk a félpanziós ellátást.

Időpontok

2023. május 14. -19. / Betelt
2023. május 19. -24. / Betelt
2023. május 24. -29. / Betelt

Részvételi díj tartalmazza:
    Utazás modern autóbuszokkal
    Középkategóriájú szállások
    félpanzióval
    Elhelyezés 2 ágyas szobákban

Kötelezően fizetendő:
    Betegség- baleset és
    poggyászbiztosítás:

    490 Ft/fő/nap
    Idegenforgalmi adó: 7,5 EUR/fő
    Helyszínen fizetendő díj:
   160 EUR/fő

 

Extra fizethető díjak:
    Egyágyas felár: 6.900 Ft/fő/éj
    (vagy társítás)
    magyar nyelvű idegenvezetéssel
    Stornó-biztosítás (3,5 %)

Egyéb

Helyben fizetendő
kedvezményes csomagár belépőkkel:160 EUR/fő

Cinque Terre fakultatív
kirándulás ára:
 60 EUR/fő

 Azon az utakon sétálhatunk, ahol egykor Giotto, aki utat nyitott a kor festészeti vívmányainak; Dante, aki megteremtette az olasz irodalom alapjait; Galillei; Michelangelo; vagy épp a reneszánsz individualizmus legnagyobb zsenije Leonardo da Vinci! Fedezzük fel a napsütötte Toszkána csodáit, ahol a kultúra, a természet szépségei és a gasztronómia nyújt felejthetetlen élményt az odalátogatóknak.
 

0. nap: Indulás
Indulás az éjszakai órákban, hogy minél előbb élvezhessük Olaszország napsütését.

1. nap: Toszkán tengerpart - Viareggio.
A délutáni órákban érkezünk Toszkána homokos tengerpartjára, a Viareggio környéki szálláshelyünkre. Tengerpartja méltán az ország legszebbei közé tartozik, hiszen legtöbb strandja megkapta a legjobb kék zászlót. Szállás elfoglalása, vacsora a szállodában.


2. nap: Pisa / Lucca

Lucca egykor Velence után a legnagyobb köztársaságnak számított Olaszországban, ma az egyik legvonzóbb toszkán tartományi székhely. Templomok, múzeumok, paloták és tornyok várják az ide látogatókat. Puccini városa bástyákkal megerősített 16. századi vaskos falai gyűrűjében történelmi hangulatot áraszt. Ellátogatunk a Szent Martin Dómhoz és a San MicheleinForo Bazilikához. A napot Pisa városában folytatjuk, melyet a Csodák tere és a híres ferde torony tett ismetté és avatta várossá. Rövid városnézés és szabadidő Pisaban, hogy legyen még idő a szálloda közeli tengerparton egy kis pihenésre és sétára a délutáni órákban. (A ferdetorony látogatása nincs a programban és nem is javasoljuk a látogatását).

3. nap: Firenze.
Egész napos kirándulás Firenzébe. ,,La bella” (a szép) jelzővel illetett város sok-sok gyönyörű látnivalót kínál. Firenze már a középkortól a szellemi fejlődés, majd a reneszánsz fővárosa és szülőhelye. Dante és Michelangelo városa. Városnézés: Dóm, PonteVecchio (híres középkori híd), PalazzoVecchio (pompás középkori városháza), Santa Croce templom, Pitti palota.

4.nap: Siena és San Gimignano

Reggeli után buszunk Augustus császár által alapított Sienába vezet. Az Unesco Világörökségéhez tartozó műemlékvárosban emlékezetes sétát teszünk a kagyló alakú főtéren, ahol a híres Páliónak (középkori lovas-játék) ad minden évben teret. Hazafelé a tornyok városának titulált San Gimignano bájos óvárosát keressük fel. San Gimignano egy régi, etruszk eredetű, ma is középkori jellegét őrző toszkán városka. Szinte teljesen megmaradtak a középkori városfalak, a régi lakóépületek, és a mai napig áll 13 középkori torony.

5. nap: Szabadnap a Toszkán tengerparton
vagy kirándulás Cinque Terre partszakaszra (FAKULTATÍV, ár: 60 EUR/fő). A sziklára épült öt festői városka, melyeket gyalogösvény köt össze, megőrizte a "régi Itália" hangulatát és amellyek közül mi is megtekintünk kettőt - hármat. A varázslatos Cinque Terre egyedülálló szépsége várja az odalátogatót, amelyet busszal és vonattal fedezünk fel. A festői táj, a kis terek, a színes csónakok, kanyargó sikátorok, lépcsősorok, a meredek sziklákra épült házak összképe teszi Cinque Terrét azzá, ami. És nem utolsó sorban az UNESCO Világörökség részét képezi. (Minimum 20 fő)

6. nap: Hazautazás.
Rengeteg szép élménnyel gazdagodva búcsút veszünk a csodálatos Toszkánától és a reggeli után elindulunk hazafelé.

 


 Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló