4 Nap Erdélyben, Székelyföldön

Utazás a történelmi Magyarország egyik legszebb vidékén.

58 800 Ft -tól
Fedezze fel Erdély bámulatos tájait, természeti szépségeit! Látogasson el velünk a legendák színhelyeire, többek között a varázslatos Gyilkos-tóhoz, a több kilométer hosszú természet alkotta, csodálatos Békás-szorosba, valamint a híres Tordai sóbányába!

Utazás

Indulás Budapestről, majd utazás modern autóbuszokkal az M3-as autópályán, Debrecen irányába. 

Szállás

Ellátás

Az utazás teljes ideje alatt biztosítjuk a félpanziós ellátást.

3 x reggeli
3 x vacsora

 

Időpontok

2020. május 1-től 
 

Részvételi díj tartalmazza:
  Utazás modern autóbuszokkal
  3 éjszaka szállást félpanzióval

 

Kötelezően fizetendő:

Helyben fizetendő kirándulás csomagár: 20 EUR / fő, mely tartalmazza a belépőket.
Baleset-,betegség-és poggyászbiztosítás hozzájárulás: 400 ft / fő / nap

 

Extra fizetendő:
 Egyágyas felár: 2.600 Ft/éj
  (vagy társítás)
  Stornóbiztosítás: 2,5 %

Belépők:
  Tamási Áron háza
  Tordai Sóbánya
  Orbán Balázs síremléke, székelykapuk

 

Egyéb

 

 

Olyan nagymúltú városokba, mint Kolozsvár, Szováta, Csíkszereda. Nyerjen betekintést a térség történelmébe, amely többek között Mátyás Király illetve Tamási Áron szülőföldje. Ismerkedjen meg a még ma is élő székely népművészettel: a fazekas mesterséggel Korondon, a székelykapusorral Szejkefürdőn!  Székelyföldön összefonódik a gazdag kultúra öröksége a lenyűgöző természettel. Ez adja azt a csodálatos varázst, amely miatt egyre többen keresik fel Erdélyt.

 

1. nap:
Indulás a kora hajnali órákban. Erdély fővárosa, Kolozsvár belvárosának megtekintése (Mátyás Király szülőháza, illetve lovas szobra, Szent Mihály templom, főtér). Érkezés Székelyföldre a késő délutáni órákban. A szállás elfoglalása után programismertető, majd vacsora.2. nap:
Ma lehetősége nyílik eljutni a  legendák tavához: a Gyilkos-tóhoz, amely Székelyföld egyik legismertebb, leglátogatottabb és legcsoálatosabb természeti ritkasága. A tó érdekessége a víz alá került fenyőerdő látványa. Egy lenyűgöző séta a Békás-szorosban, ahol utasaink az egyedülálló szépségű tájban gyönyörködhetnek. A visszúton egy kitérőt teszünk, és Mádéfalván a székely veszedelem hőseire emlékezünk. A nap utolsó állomása az Olt folyó völgyében található Csíkszereda lesz. Vacsora a szálláshelyen.


3. nap: 
Kirándulás a Marosszék tájegységhez tartozó Szováta gyógyfürdőhelyre. Rövid látogatás a nevezetes Medve-tónál, melynek magas sótartalmú vize messze földön híres. Utunk következő állomása a Sóvidék központjának számító Parajd, ahol a ma is működő sóbánya van. Ezt követi a fazekas kézművességéről ismert Korond község. Itt a korongozás mesterségével megismerkedünk. (Ajándékvásárlási lehetőség este, amikor visszatérünk a szálláshelyre.  Farkaslakán, a nagy székely író Tamási Áron szülőházánál, síremlékénél illetve Szejkefürdőn, Orbán Balázs sírjánál tesszük tiszteletünket. Itt tekintjük meg a székely kapusort. Székelyudvarhelyen rövid városnézés, szabadidő. Az utcákon sétálva szinte csak magyarul beszélőkkel  találkozunk. Vacsora a szálláshelyen.


4. nap: 
Sajnos ezek a felejthetetlen napok is véget érnek…! Kora reggel elindulunk haza, de útba ejtjük a Tordai sóbányát. Só kitermelése már a rómaiak idején megkezdődött, a bányászatot igazoló dokumentumok 1075-re vezethetők vissza. Utazásunkat egy városnéző sétával fejezzük be Nagyváradon. A város arculatát, épületeinek homlokzatát a közép-európai, XX. század elejére jellemző szecesszió határozza meg, de jelen van a barokk és az eklektika is. A Monarchia városai között itt alakult ki a leglátványosabban szecessziós városkép. Múltja szerves része hazánk történelmének. Ma Románia egyik legszebb, legélhetőbb városa. Évszázados jelképe, a nagyváradi vár és óvárosa rengeteg látnivalót tartogat. Ilyen többek között Állami Színház, a Városháza, a Megyei Könyvtár, az Ady Múzeum, a Szent László templom a Szent László téren, a Holdas templom, számtalan további templom, palota, és a kanonoksor épületegyüttese. Hazaérkezés kb. 22:00 órakor.


 Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló